Lejátszás LejátszásJohn Newman - Fire In Me

Forrás Café

Fenyvesi Zoltán

Megkezdődött a tatai Szivárvány Óvoda energetikai korszerűsítése

Néhány hónapig nem gyermekzsivajtól lesz hangos a tatai Szivárvány Óvoda épülete, ugyanis egy TOP-os pályázatnak és az önkormányzat támogatásának köszönhetően megkezdődtek az intézmény energiaracionalizálási, korszerűsítési munkálatai. 

A tatai intézmény épületének átlagos, valamint sok rétegrend esetében rossz hővédelme indokolja a homlokzat és a padlásfödém utólagos hőszigetelését valamint a rossz hőátbocsátású nyílászárók cseréjét. Az óvoda gépészeti rendszerei alacsony hatásfokúak és elavult állapotúak, így azok szükség szerinti cseréje is megtörténik.

Michl József polgármester a projekttel kapcsolatban úgy nyilatkozott: - Tata Gyermekbarát Város és megkapta a Családbarát Önkormányzat címet is így teljesen természetes, hogy intézményeire kiemelten figyel, s ez a munka sosem maradhat abba. Az elmúlt évek alatt majdnem minden intézményben zajlottak korszerűsítési munkák, a Kertvárosi és a Szivárvány Óvodák felújításai vannak még hátra. A Szivárvány Óvodába tervezett fejlesztés kivitelezéséhez sikerült több, mint 40 millió forintot nyerni, a pályázati pénzt az önkormányzat 10 millió forinttal egészítette ki. Mivel az első közbeszerzés sikertelen volt, újra ki kellett írni, ez az oka annak, hogy a munka nem nyáron, hanem ősszel indulhatott el.

Az energetikai felújítás során megvalósul az ablakok cseréje, hőszigetelés 14 cm vastagságú EPS rendszer szerint, a kőlábazat visszaállítása, a külső homlokzat felújítása, a padlásfödém szigetelése, villamos felújítások (falikapcsolók elhelyezése süllyesztve, vezetékcsere), villámvédelem, kazáncsere, akadálymentesítés (mosdóhelység, bejárat), valamint napelemes rendszer kiépítése is.

A Szivárvány Óvoda egy két csoportos, tálalókonyhával és felszerelt tornaszobával rendelkező intézmény, amely 50 gyermeket tud befogadni. Görözdiné Vojnits Klára óvodavezető tájékoztatott arról, hogy a kicsik jelenleg a Bartók Óvodába járnak, ahol a felső szinten rendeztek be nekik otthonos csoporthelyeket. A gyerekek néhány hónap múlva már vissza is költözhetnek megszépült és megszokott óvodájukba.

kép és infó: tata.hu

ÁSZF