Lejátszás LejátszásNora En Pure - Tears In Your Eyes

Zene

Lovasterápiával segít a Kemence Egyesület

A járvány miatt sok helyütt a család a minden tagja otthon van hosszabb ideje. Többen vannak akik elvesztették munkájukat vagy éppen fizetés nélküli szabadságra kényszerültek. Az egyre növekvő feszültségre kínál alternatívát a Kemence Egyesület.

Az elmúlt hetekben folyamatosan segítették a nehéz helyzetbe került embereket családokat, akár úgy is, hogy meglévő programjaikat a járvány okozta helyzethez igazították. Most „A nők a központban” projekt egyik részeként önbizalom fejlesztéssel, coachingolással próbálnak segíteni, méghozzá a lovak bevonásával, természetesen a szükséges előírásokat betartva.

Schmelcz Gézáné, az egyesület elnöke kiemelte, amikor a program résztvevő kimegy az állatok közé, más világban találja magát. Találkozik egy 800 kilós lóval, ezt a hatalmas állatot vezetheti, uralhatja. A lovasterápia ideje alatt, rádöbben, hogy a sorsát maga tudja irányítani, képessé válik arra, hogy kitörjön, képesség válik a konfliktushelyzetek megoldására, a legfontosabb, hogy az önbizalma fejlődik. Hangsúlyozta, a ló minden rezdülésünket megérzi, éppen ezért le kell nyugodnia az embernek, ha velük foglalkozik, ami már hatalmas eredmény.

Az állat-asszisztált terápiát Schmelcz Viktória lovasoktató vezeti. A munkát Szűcs Tamásné mentálhigiénés szakember segíti, aki a lovasterápia alatt beszélget a résztvevőkkel, hogy az érzelmek minél jobban felszínre kerülhessenek. A szolgáltatást az egyének és családok akár többször is igénybe vehetik. A lovasterápián való részvételhez, előzetes regisztráció szükséges e-mailben vagy telefonon, az alábbi elérhetőségeken: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 06-70 -774 -11 - 11,

kép: Komáromi TV

ÁSZF