Lejátszás LejátszásThe Biebers - Ahol Jártunk

Magyaróra

Lomtalanítás lesz Tatán és Komáromban is

Tatán május 9-én, míg Komáromban május 6-17. között lesz ingyenes tavaszi lomtalanítás.

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. idén is ingyenes tavaszi lomtalanítást végez május 9-én. A hulladékot az adott körzet lomtalanításának kezdete előtt 24 órával, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 7 óráig kell kihelyezni! A gyűjtőkocsi a megadott körzet egy-egy utcájában csak egyszer halad el. Az utólag kihelyezett hulladékot nem szállítják el. A magáningatlanoknál keletkezett lomhulladékok 1 m3 térfogathatárig gyűjtik be. Nem szállítják el az ingatlanok elé kihelyezett veszélyes hulladékot, elektronikai hulladékot, autógumit, építési törmeléket és zöldhulladékot. A részleteket a tata.hu oldalon találják.

Komáromban az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. május 6-17. között végzi a térítésmentes lomtalanítást a város egész területén az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek részére.

Lomtalanításba tartozó anyagok: a háztartásokban képződött, de a rendszeres hulladékszállításra használatos gyűjtőedényekben el nem helyezhető feleslegessé vált hulladék (pl. bútor, szőnyeg). A kis darabos lomhulladékokat a szétszóródás megakadályozása érdekében kérik bezsákolni. Ingatlanonként maximum 2 m3 lom helyezhető ki.

Nem tartozik a lomtalanítás anyagai közé: veszélyes hulladék (pl. akkumulátor, üveggyapot, festék, hígító), elektronikai hulladék (pl. TV, hűtő, mosógép), gumiabroncs, építési-bontási hulladék, zöldhulladék, kommunális hulladék, szelektív hulladék, kézi erővel nem rakodható túlsúlyos, túlméretes lomhulladék. Részletek és információ az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, a 34/600-700 telefonszámon áll rendelkezésére. 

kép: https://www.facebook.com/tataivarosgazda/

ÁSZF