Lejátszás LejátszásForrás Rádió

Köztér

Klassz a pARTon - Nyáresti koncertek Tatán augusztus végén

Tatát is érinti idén a Klassz a pARTon! Klasszikus Zenei Fesztivál programja, melyben három ingyenes koncertet is kínálnak a klasszikus zene kedvelőinek augusztus végén.

A Klassz a pARTon! Klasszikus Zenei Fesztivált 2015-ben alapította Érdi Tamás Liszt-díjas zongoraművész, aki emberi és művészi példát mutat a fiataloknak, hiszen látáshiánya ellenére az élvonalbeli zongoristák között tartják számon. A fesztivál rendezője a Cimbora Alapítvány, a programsorozat célja pedig többek között a klasszikus zene népszerűsítése, fiatal tehetségek bemutatása, és klasszikus zenei gyermekprogramok szervezése.

A fesztivált elsősorban balatoni településeken rendezik meg, ám idén újabb helyszínekre is eljutnak a koncertek: Tatára, Fertődre és Budapestre. A programokon a hazai zenei élet kiválóságai lépnek fel, koncertjeik közel felén fiatal tehetségek szerepelnek.

Augusztus 27. 18:00 órától Kocsis Krisztián zongorakoncertje lesz a Piarista Rendházban, augusztus 28-án 18:00 órától Kertesi Ingrid és a Szent Efrém Férfikar ad koncertet a Tatai Vár Zsigmond teraszán, augusztus 29-én 18:00 órától pedig a Four Bones Quartet koncertezik szintén a Tatai Vár, Zsigmond teraszán.

kép: tata.hu

ÁSZF