Lejátszás Taylor Swift - Look What You Made Me Do

TOP40

Sándor Szilvia

Kétszáz felvidéki gyerek táborozik Esztergomban

Esztergom igazi jelentőségét a felvidékiek ismerik a legjobban, hiszen 1918-1919 után a Felvidék elkerült Magyarországtól és ők évtizedeken keresztül csak a távolból nézhették a bazilika épületegyüttesét.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a felvidéki egyházközségek VII. nyári táborának megnyitóján Esztergomban Potápi Árpád János hozzátette, bízik abban, hogy a tábor mintegy kétszáz fiatal résztvevője hitben, magyarságtudatban és identitásban megerősödve tér majd haza. A tábor résztvevőit köszöntötte dr. Völner Pál (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, aki elmondta, 2010 után születtek törvények a nemzeti összetartozásról, és következetesen dolgozik a kormányzat azon, hogy a magyar fiatalok jussanak el a határon túli magyarlakta területekre, a külhoni magyarok pedig Magyarországra. A hétfőtől csütörtökig tartó tábort Rákos Szabolcs, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség alelnöke vezeti. Tájékoztatása szerint a 14 és 25 év közötti résztvevők mintegy harminc felvidéki községből érkeztek, a tábor központi helyszíne Ipolyhídvég település.

A bazilika előtt elhangzott köszöntők után Potápi Árpád János és Völner Pál Romanek Etelka (Fidesz-KDNP) polgármesterrel, Gyönyör Lászlóval, Ipolyhídvég plébánosával és Rákos Szabolccsal, a felvidéki egyházközségek VII. nyári táborának vezetőjével koszorút helyezett el Mindszenty József bíboros sírjánál.