Lejátszás LejátszásTroye Sivan - In A Dream

Forrás hétvége

Baráth Áron

Júniustól új elektromos buszok járnak majd Tatabányán a Turulhoz

Várhatóan június közepétől vehetik birtokba a tatabányai utasok a 70-es járaton, azt a két elektromos autóbuszt, amely a komáromi BYD gyárából gördült ki.

A midi járművek a működés során káros anyagot nem bocsátanak ki, így elsősorban a Turul Emlékműhöz menetrend szerint közlekedő 70-es járatban közlekednek majd. Ezzel a Gerecse Tájvédelmi Körzethez tartozó terület levegőjének védelmét szolgálja az autóbusz forgalomba állítása. A T-Busz tájékoztatása szerint a kisebb utasforgalmú vonalakon is szolgálatba állnak az elektromos járművek, melyek egyenként 22 ülő, illetve 24-32 állóhellyel rendelkeznek attól függően, hogy tartózkodik-e az adott járaton kerekesszékes utas.

A buszok belső terében USB töltőket is telepítettek több helyre. A K7-es típusú autóbuszok hazánkban Tatabányán reprezentálják majd a gyártó színvonalas munkáját. Egy töltéssel 140-150 kilométert képes megtenni a jármű. Az elektromos töltésükhöz szükséges eszközök pedig már rendelkezésre állnak a T-Busz telephelyén, Tatabányán.

kép és infó: tatabanya.hu

ÁSZF