Lejátszás LejátszásForrás DJ - Dj Tomy Slow

Forrás DJ

Idén 25 éves a Peron Music Alapítvány

Tatabánya több, mint 30 éve ad neves zenészeket, zenekarokat értékként az országnak. Tatabányán a Peron Music Alapítvány 25 éve foglalkozik könnyűzenei tehetséggondozással.

Az elmúlt időszak alatt tehetségkutatók sorát támogatták, hozták létre. A társaság 2018-ban 23. alkalommal szervezi meg tehetségkutató fesztiválját a megyeszékhelyen, Tatabányán. Zenészek és együttesek nőttek fel a képzeletbeli peron egy-egy lépcsőjén: Taz-mánia fesztiválokon, emlékkoncerteken vagy a Peron Music Tehetségkutatón. Ugyancsak fontos pillére a könnyűzenének a Roxxy Music Cafe, amely a legjobb koncerthely a megyében.

 

Most február negyedikén közösen állt fel A Vértes Agorájában 32 zenekar, amely jelenleg is alkot, koncertezik és Tatabányát képviseli klubokban, fesztiválokon vagy rendezvényeken. A közös fotóval kampány indul a Kárpát-medencében azért, hogy a jelenkori könnyűzenei csapatok még ismertebbek lehessenek tágabb hazájukban.

A Peron Music Alapítvány elnöke Pap Tibor kiemelte, hogy rendkívül fontosnak tartja a zenekarok alkotó és közösségi munkáját, amellyel Európában képviselik a tatabányai könnyűzenét. Lemezek, dalok sora jelzi aktivitásukat. Zenéik egyre több rendezvényen mutatkoznak meg. Tavaly zenekarok sora jutott el Székelyudvarhelyre. Több könnyűzenei műfaj talált sikerre rádiókban, televíziókban és fesztiválokon. Új lemezek sora jelent meg tavaly is. A napokban a televízióban láthattuk a Follow the Flow formációt. Tehetségkutató nyertes volt a Hello Pisti, a Volumen és Bohemian Acoustic is. Európai fellépések sorozatával dicsekedhet a Black Nail Cabaret. Álljon itt a zenekarok neve, amelyek zenészei remek teljesítményt nyújtanak:

Agregator, Bad Day, Barions, Black Jack, Black Nail Cabaret, Bohemian Acoustic, Cilatomband, Coffee City, Cross Borns, Elfsong, Elzárt Világ, Follow the Flow, G.Block 23, Gazdag Kriszta-Ocskai Gabriella duo, Határzár, Hello Pisti, Ideas, Ion Projekt, Jackson Criminal, Ludányi Quartet, Oklahoma Country Band, Party Syndrom, Panel Surfers, Primrose Paradise, Régenment, Rural Pitchfork, Scage, Ultranoire, Üstökös, Z-Acoustic, Varga Lilla- Mike Ariel duo, Volumen.

A 25 éves Peron Music Alapítvány munkatársai A Vértes Agorája lépcsőin készítettek közös képet a jelenlévő zenészekkel. A Kárpát-medencében sok nagyvárosban alakítottak partneri kapcsolatokat partnereikkel a Peron Music munkatársai. Dunaszerdahely, Kolozsvár, Magyarkanizsa, Marosvásárhely, Székelyudvarhely a tehetségkutatók határon túli városai. Tatabánya, Paks, Pécs, Balatonboglár és Tata a tehetséggondozás egy-egy fontos fellegvára partneri kapcsolataik tekintetében. A tatabányai zenekarokra pedig értékként tekintenek 2018-ban is. A zenekarok megjelenése a Cseh Tamás Programban koncertezőként, az Öröm a zene programban tehetségkutatókon vagy a zeneipar bármely szereplőjeként azt jelenti, hogy talán kifogyhatatlan forrását jelenti Tatabánya a zenei világnak. Cserteg István alapítót és Pap Tibor elnököt kérdeztük: 

 

ÁSZF