Lejátszás LejátszásHesz Ádám - Mono vagy sztereó

Zene

Folyamatban van a kerékpáros zarándokút kiépítése megyénkben

Megkezdődött a SacraVelo kerékpáros zarándokút hálózat Komárom-Esztergom megyei szakaszának kijelölése, az útbaigazító táblarendszer telepítése. A projektben megyénk egy új, egyedi szlovák-magyar szakrális aktívturisztikai termék kialakításában vesz részt, ahol nem csak útbaigazító táblák, de saját weboldal és mobil applikáció is szolgálja majd a térségbe érkezők turistákat.

A 241 km hosszú, 38 település közigazgatási területét érintő megyei útvonal a szakrális értékeken túl bemutatja szűkebb hazánk gazdag kulturális és természeti örökségét is. A résztvevő megyék területén a meglévő kerékpárutak és a kis forgalmú közutak felhasználásával, kijelölésével és felújításával összesen mintegy 800 km hosszú zarándokút hálózat jön létre, mely összekapcsolja a térségben már meglévő nemzetközi EuroVelo kerékpárutakat is.

Hamarosan a közös hálózat egyik hiányzó megyei láncszeme is kiépül annak a 650 m-es útszakasznak a kerékpározhatóvá tételével, amely Bársonyos és a Győr-Moson-Sopron megyei Tápszentmiklós közötti jobb megközelítést szolgálja majd. A munkaterület helyszíni átadására április 14-én került sor, a munkálatokkal a tervek szerint május folyamán készülnek el.

Komárom-Esztergom megye partnereivel, Győr-Moson-Sopron, Nagyszombat és Pozsony megyével együttműködve valósítja meg a projektet. A tevékenységet az Interreg V-A Szlovákia- Magyarország Együttműködési Programon keresztül az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja.

kép forrása: szil.hu

ÁSZF