Lejátszás LejátszásMi Lenne Jó

Magyaróra

Felfüggesztettet kapott a Tatabánya közelében verekedő két motoros

A Tatabányai Járásbíróság 1 év 2 hónap – 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte testi sértés bűntette miatt azt a férfit, aki társával egy kereszteződésben megütött egy sofőrt. A férfi társát a bíróság testi sértés bűntette és rongálás vétsége miatt 1 év 10 hónap – 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte.

Az elsőrendű és a másodrendű vádlott társaikkal 2017. május 21. napján motorral közlekedve Tatáról tartottak Tatabánya felé az 1-es számú főúton, amikor utolérték a sértettet, aki személygépkocsival haladt szintén Tatabánya felé. Haladásuk során a sértett és a vádlottak között nézeteltérés alakult ki a sértett vezetése során alkalmazott manőverei miatt, ezért az egyik kereszteződésben a jármű forgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék piros jelzése miatt megálló sértett járműve mellett a vádlottak és társaik motorkerékpárjaikkal megálltak. Ekkor az elsőrendű vádlott leszállt a motorról és számonkérési céllal odalépett a sértett ablaka mellé. A másodrendű vádlott is leszállt a motorkerékpárjáról és letörte a sértett személygépkocsijának első ablaktörlő lapátjait és megrongálta a külső visszapillantó tükröket. Eközben az elsőrendű vádlott egy rövid szóváltást követően két alkalommal, tenyérrel és ököllel megütötte a sértett arcát. A másodrendű vádlott a rongálást követően egy alkalommal megütötte a sértett arcát.

A vádlottak bántalmazásának eredményeképp a sértett 8 napon túl gyógyuló, orrcsonttöréssel járó sérülést szenvedett.

Az sértett autójában 69.000.- Ft kár keletkezett.

A vádlottak az előkészítő ülésen beismerő vallomást tettek, az ítéletet elfogadták, így az az elsőrendű és a másodrendű vádlott esetében is 2018. október 10. napján jogerőre emelkedett.

ÁSZF