Lejátszás LejátszásHOOLIGANS - Királylány

Forrás Café

Fenyvesi Zoltán

Elkezdték az útburkolati jelek felfestéseinek felújítását Tatabányán

A felújítás során többféle technológiát használnak a szakemberek, hiszen az igénybevételtől, a környezeti viszonyoktól függően más kopásállóságú festésre van szükség - olvasható a város honlapján.

A tervek szerint 90 napon belül végeznek a felújítással, amely során több helyszínen a gyalogátkelőhelyek, illetve a zebrák körül található piros, figyelemfelhívó festés is megújul, csak úgy mint a sárga színű burkolati jelek a veszélyes csomópontokban, megállóhelyeken és a kerékpárutaknál, összesen 400 négyzetméteren. 

A munkálatokból nem maradnak ki az irányjelző nyilak, STOP feliratok, helyzetjelző vonalak, továbbá a terelővonalak, a záróvonalak, a forgalom elől elzárt területek sem.

Az időjárástól és a helyszíntől függően este, éjszaka is folynak a munkálatok, hiszen a forgalom, a jelzőlámpás forgalomirányítás, a menetrend szerinti autóbusz közlekedés nem minden esetben teszi lehetővé a nappali festést. Fontos, hogy a közlekedők vegyék figyelembe a friss festést, mert az anyag rátapadva a kerékre, cipőtalpra nyomot hagy a jelek környezetében is, gyengítve ezzel azok kontrasztját az útfelületen. 

képés infó: tatabanya.hu

ÁSZF