Lejátszás LejátszásThe Weeknd - Blinding Lights

Zene

Elkészült a kerékpárút, mely Környe és Vértessomló belterületi részeit köti össze

A Széchenyi 2020 program keretében 240 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével elkészült a kerékpárút, mely Környe és Vértessomló belterületi részeit köti össze – a fejlesztés megkönnyíti a munkavállalók közlekedését is.

A két település belterületi részeit összekötő útvonal 3 szakaszban épült: az első szakasz a 8119 számú közúttal párhuzamos, a vasúti átjárótól a Tópart utcáig tart. A második szakasz a 8119 számú közút Tópart utca csomóponttól indul, a 81128 számú közúton folytatódik a belterület határáig. A harmadik szakasz a két település belterület határát köti össze, a 81128 számú közút jobb oldalán, párhuzamosan fut.

A projekt keretében kialakított kerékpárút nem csak az egészséges életmódot és a biztonságos közlekedést támogatja, hanem megkönnyíti a várgesztesi és a vértessomlói munkavállalók közlekedését is, akik a Környe-Tata útvonalon érik el Környe ipari parkját. A 240 millió forint európai uniós támogatás, valamint a 2.239.869 forint önkormányzati önerő segítségével megvalósult fejlesztés újabb települést kapcsol be az Által-ért menti kerékpárútra, valamint a térség vonzerejét és élhetőségét is jelentősen növeli. A fejlesztés 2020 elején készült el. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.

 

kép: illuszráció (borosdhir.hu)

ÁSZF