Lejátszás LejátszásJuice Wrld / Marshmello - Come & Go

Forrás Charter

Zimmerer Tamás

Egy év börtönbüntetésre ítélték a Bajnai útról hóvédműveket lopó férfit

Feltételesen volt szabadlábon az a férfi, aki februárban a szántóföldre telepített ideiglenes hóvédművek acél lábait ellopta.

A büntetett előéletű, feltételes szabadságra bocsátás próbaideje alatt álló vádlott idén február végén rossz anyagi körülményei miatt elhatározta, hogy lopásból tesz szert bevételre. Ennek megfelelően február 25-én a Bajnai útra ment, ahol az úttest jobb oldalán lévő mezőgazdasági területen elhelyezett, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tulajdonában álló ideiglenes hóvédművek 54 darab, mintegy 250-300 kg tömegű, közel 160.000 forint értékű acél lábait az autójával elvitte, a garázsában feldarabolta, másnap reggel pedig a MÉH-telepen leadta, de személyi igazolványának hiányában az acéllábak ellenértékét -12.000 forintot - nem kapta meg.

Az Esztergomi Járásbíróság bíróság a vádlottat előkészítő ülésen 1 év börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá megállapította, hogy a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható, az előző szabadságvesztése során engedélyezett feltételes szabadságot pedig megszüntette.

kép: hidlap.hu

ÁSZF