Lejátszás LejátszásTHE BLACK EYED PEAS / J Balvin - Ritmo (Bad Boys For Life)

Zene

Dorogon nem lesz nagy tömegeket mozgósító bányásznap

Idén nem rendeznek nagy tömegeket mozgósító bányásznapi ünnepélyt Dorogon - erről a város polgármestere beszélt videóüzenetében.

A város Facebook-oldalán található videóban Dr. Tittmann János aktuális ügyekről is tájékoztatta a lakosokat. Elmondta, lezajlott a Mosonyi Albert Gondozási Központ munkatársainak és gondozottjainak szűrése, melynek eredményei negatívak lettek. A dolgozókat másodjára is tesztelték, melynek eredményei ismét negatívak lettek. Megkezdődött az óvodákban és a bölcsődében a gyermekek kiscsoportos felügyelete, ennek megfelelően az ellátás megkezdése előtt tesztet végeztek el valamennyi alkalmazotton. Mindemellett a kiscsoportos gyermekfelügyeletet igénybe vevő szülőket is tesztelték.

A városfejlesztéssel kapcsolatban kiemelte, hogy az intézményekben jelenleg is folynak a felújítási és karbantartási munkálatok, melynek elkészülte után megújult és megszépült belső terekkel tudják majd fogadni a gyerekeket Dorogon. A bölcsődéhez bevezető út is elkészült, valamint megkezdődött a munka a Köztársaság úton, de a Richter bejáratával szembeni területen is látható, hogy a körforgalom építése elkezdődött. Mindemellett a művelődési ház nagy színháztermének felújítása is megtörténik még az idén.

A felújításokhoz hozzátette: „Reméljük, hogy a munkálatok a bányásznapig befejeződnek, bár biztos, hogy az idén nagy tömegeket mozgósító bányásznapi népünnepélyt nem fogunk szervezni”.

infó: dorogimedence.hu, kép: Facebook.com/DorogVárosÖnkormányzata

ÁSZF