Lejátszás LejátszásForrás Rádió

Zene

A nők elhelyezkedését segíti a szőnyi Kemence Egyesület

Család és Karrierpont nyílt a szőnyi Kemence Egyesület berkeiben, melynek fő célja a nők munkaerőpiacra történő visszasegítése. E témában tartottak szakmai egyeztetést néhány napja a szőnyi Kossuth utcában található Kemencés Házban.

Schmelcz Gézáné az egyesület vezetője elmondta, az országban 71, megyénként pedig négy Család és Karrierpont működik. A kormány kiemelten támogatja a munka és a magánélet összeegyeztetését, ezt a célt szolgálják a megalakult Karrierpontok is, melyek együttműködésben, konzorciumban valósítják meg vállalásaikat így a kisgyermekes nők munkaerőpiacra történő visszasegítését is.

A projekt mögött komoly szakmai munka folyik, amelynek lényege, hogy miként tudják a nők a családot és a karriert összehangolni. Ennek kutatására számos igény és helyzetfelmérést végeztek már, továbbá érzékenyítő tréningeket, fórumokat is tartottak.

Februártól csütörtök délelőttönként már gyermekfelügyeletet is biztosítanak a kisgyermekes anyukák támogatására.

A szakmai egyeztetésen Vajda Bence önkormányzati képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke is részt vett, aki hangsúlyozta, külön öröm, hogy városunkban a családokat kiemelten segítő és támogató civil szerveződések, közössége dolgoznak.

Schmelcz Gézáné hozzátette, idén még két találkozót terveznek, és egy a családpolitikai intézkedésekkel kapcsolatos tapasztalatokat összegző tanulmány is készül.

kép: https://www.facebook.com/Kemence-Egyesulet

ÁSZF