Lejátszás LejátszásJoel Corry / Raye / DAVID GUETTA - BED

TOP40

A "lopásgátló" törülköző nem védi meg értékeidet a strandon, bérelj inkább okostojást

Több dologra is felhívja a figyelmet a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság augusztusi bűnmegelőzési hírlevelében. 

Az egyik ilyen - amelyet már oly sokszor hangsúlyoztak - hogy sem gyereket, sem pedig állatot nem szabad parkoló autóban hagyni nyáron. A szélvédőn át pillanatok alatt felforrósodik az autó belseje, és rövid idő alatt hőgutát kap az autóban hagyott gyermek vagy kutya.

A másik a strandlopások elkerülésére hívja fel a figyelmet. Mint írják, magyar strandolós néphiedelemnek számít, hogy a törülközővel leterített értékek biztonságban vannak. Pedig nem... Ha strandolunk, érdemes igénybe venni az értékmegőrző szolgáltatást, de ahol vannak elzárható öltözőszekrények, legalább oda célszerű elzárni a pénzt, bankkártyát, okmányokat, kulcsokat.

Egyre több strandon találkozhatunk az Beachegg nevű „okostojással”, ami egy magyar találmány. Bérelni lehet a tojás formájú kis tárolót, amiben el lehet helyezni az értékeket. Ha valaki megmozdítja, riaszt, hangjelzéssel és a felügyeleti rendszerén keresztül a biztonsági őröknek is. A benne levő nyomkövetővel pedig követni lehet, ha mégis elvinnék.

Végül pedig a Tourist Police augusztusi megyei helyszíneiről is írnak, ezek szerint augusztus 13-án Komáromban, a Brigetio Fürdőben, augusztus 24-én Tatán az Építők parkjában, majd pedig augusztus 26-án Esztergomban a Bazilikánál találkozhattok a bűnmegelőzési alosztály munkatársaival, mindhárom helyszínen 10 és 13 óra között.

ÁSZF