Lejátszás LejátszásToby Romeo / Felix Jaehn / Faulhaber - Where The Lights Are Low

Koktél

Illyés Roland

Néhol már húszcentis a hó

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint többfelé 10, néhol 20 centiméter körüli hóvastagságot mértek csütörtök reggel.

Budapesten és több megyében további havazásra, illetve sok esőre figyelmeztetnek. Nyugatról, síkvidékről eddig 1-4 centiméterről érkezett jelentés, de a Nógrád megyéből már 15-20 centiméter körüli hórétegről számoltak be. A magasabban fekvő területek közül Kékestetőn 17 centiméteres a hó, Hárskúton 8, Lillafüred-Jávorkúton 4 centis a hó, és Bükkzsércen is hólepel alakult ki. Napközben az Észak-Dunántúl egyes részein, valamint az Északi-középhegység északi területén hullhat akár 8 centiméteres hó. Az 5 centiméter feletti hómennyiség kiemelten Nógrád és a Dunakanyar térségében valószínű, de az Észak-Dunántúl térségében is kialakulhat, főleg az Alpok lábánál.

A havazás miatt Budapesten, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett megyénkre a sok eső miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést csütörtökre. Estétől szárazabb levegő érkezik és gyengül a szél, emiatt nagy területen gyorsan fagypont alá csökken a hőmérséklet.

Ez a napközben vizes, olvadó hóval érintett területeken lefagyást okozhat.

ÁSZF