Lejátszás LejátszásTolvai Reni - Angyal

Zene

Ismét 4 ezerhez közelít a napi fertőzöttek száma

3878 esetben mutatott pozitív eredményt a teszt egy nap alatt Magyarországon. A kormányzati honlap tájékoztatása szerint így már 79 199 fertőzöttről tudni hazánkban.


69 többségében idős, krónikus beteg hunyt el az elmúlt 24 órában – ezzel 1819 halálos áldozata van a vírusnak. 20 078-an gyógyultak meg eddig a Covid19 betegségből. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 57 302 fő. Közülük 4205 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és már 306-an vannak lélegeztetőgépen. Komárom-Esztergom megyében 23 fővel, 1930-ra emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma mára.

Egyéni védekezési módszerrel tervez gátat szabni a járványnak a kormány – hangzott el az operatív törzs tegnapi tájékoztatóján. A közlés szerint a fő cél az, hogy az ország ne álljon le. Lakatos Tibor a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője szerint a védekezés egyik fő eleme a maszkhasználat, ami holnaptól ismét szigorodik. Hétfőtől már a nyilvános, zenés-táncos rendezvényeken, a vendéglátó egységekben is kötelező lesz a védőmaszk használata akkor, amikor a vendégek éppen nem fogyasztanak semmit. Változás lesz az is, hogy például a boltokat ezentúl a rendőrség is ellenőrizheti, és büntethetnek is, ahol nem tartják be a védelmi intézkedéseket.

ÁSZF