Lejátszás LejátszásForrás Rádió

Zene

Belföld

Ha lejárt a diákod és nem tanultál tovább be kell jelentkezned a NAV-nál!

Érdemes odafigyelni annak, akinek október végén lejárt a diákigazolványa, de nem tanult tovább - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága közleményében. Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. Ez idén havonta 7 320 forint, naponta 244 forint.

A kormány a kutatók mellett áll

A kormány fontosnak tartja, hogy a hazai kutatás-fejlesztési és innovációs rendszer átalakításakor az átmeneti időszakban is lehetővé tegye a Magyar Tudományos Akadémia zavartalan működését, hiszen alapelvünk, hogy értek nem veszhet el - mondta Palkovics László innovációs és technológia miniszter az MTA rendkívüli közgyűlése kapcsán.

Országszerte javult a levegő minősége

Országszerte javult a levegő minősége - közölte a Tisztifőorvos közösségi-oldalán. A levegő szálló por tartalma miatt már csak Miskolcon kifogásolható a levegő minősége.

ÁSZF