Lejátszás LejátszásForrás Rádió

Forrás Café

Fenyvesi Zoltán

Belföld

Az egészségügy kiemelt területévé tennék a fogászatot

A népegészségügy kiemelt területévé kell tenni a fogászatot, ugyanis a közfinanszírozott fogászati ellátás eddig "méltatlanul mellőzött" helyzetben volt - mondta Beneda Attila, egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár egy szakpolitikai vitafórumon.

Fokozott ellenőrzést tartanak az egyenruhások

Ebben a hónapban a rendőrök bárkit igazoltathatnak, megmotozhatnak, átvizsgálhatják az autót. Az intézkedés célja a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és a szabálysértések számának visszaszorítása.

Fellendül a lakáshitel piac

Másfélszer annyi lakáshitel-szerződést írtak alá nyáron a hitelintézetek az ügyfelekkel, mint tavaly, a három nyári hónapban.

Magyar tejet ihatnak a kínaiak

Megnyílhat a kínai export a hazai tejfeldolgozók előtt, október közepén ugyanis megkezdi a magyar tej átvilágítását a Kínai Népköztársaság Tanúsítási és Akkreditációs Hivatala.

Bezárt gyermekotthonokat is kinyitnak

A kormány több mint 350 millió forint összegű forrást különített el az idei költségvetésben a nemzetközi védelemben részesülő gyermekek gyermekvédelmi szakellátásban történő elhelyezéséhez szükséges férőhelyszám bővítésére és működtetésére.

További tornatermeket, tornaszobákat alakítanak ki

A kormány tavaly és idén összesen hatmilliárd forintot biztosított tornatermek és tornaszobák kialakítására, a következő évben pedig újabb hárommilliárd forintot különítenek el e célra - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

ÁSZF