Lejátszás LejátszásSZEKERES ADRIEN - Így szerettek ők

Zene

Belföld

Éjfélkor életbe léptek az új jogszabályok

A jövőben visszafordítják mindazokat, akik nem adtak be menedékkérelmet Szerbiában. Akit a zöldhatáron elfognak, azt gyorsított eljárásban bíróság elé állítják, a tárgyalásokat a helyszínen bonyolítják le.

Lezárták a határt Röszkénél

A rendőrség lezárta a határt Röszkénél, a szerb-magyar határ migráció által leginkább érintett pontján - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. Ez azt jelenti, hogy nem engedik át a migránsokat azon a ponton, ahol a Szeged-Szabadka vasútvonal áttöri az országhatárt, illetve a műszaki határzárt.

Az ország minden régiójában bővült az ipari termelés

Kedvezőek az ipari termelés júliusi adatai, különösen, hogy az ország minden régiójában bővült a termelés - mondta Glattfelder Béla, gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, a Központi Statisztikai Hivatal júliusi ipari termelésről kiadott második becslését kommentálva.

Idén először lehet pályázni a Kincses Kultúróvoda címre

Idén első alkalommal hirdeti meg a Kincses Kultúróvoda pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A felhívás célja az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködésének erősítése, illetve a két terület értékeinek elismerése.

Van felmentés a tanfelügyelet alól

Nemcsak a minősítési eljárást, de a tanfelügyeleti látogatásokat is elkerülhetik azok a pedagógusok, akiknek már csak néhány évük van hátra a nyugdíjig - írja a szombati Magyar Nemzet.

Népszerű a megyei matrica

Tízmilliárd forinttal nőtt az e-matrica értékesítéséből származó bevétel az év első nyolc hónapjában a tavalyi azonos időszakhoz képest - írja a Magyar Hírlap a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató adataira hivatkozva.

ÁSZF