Lejátszás Martin Garrix / Dua Lipa - Scared To Be Lonely

Desszert

Gazdag Kriszta

Hírek

Rosszabbodik a helyzet Olaszországban

A trópusi vírusok miatt több térségben leállították a véradást, ugyanis már hét személy fertőzödött meg a szúnyogcsípés útján terjedő chikungunya-vírus által, de van, ahol a nyugat nílusi vírus miatt tiltották be a véradást.

Erdőlátogatási tilalom van

Ne tervezzünk egy darabig kirándulást a környékbeli erdőkben. A Vértesi Erdő ugyanis erdőlátogatási tilalmat rendelt el egészen október 8-ig.

Álházasságot kötöttek a bevándorlókkal

Álházasságokra szakosodott embercsempész szervezetet lepleztek le Berlinben. A csalók portugál nők és nigériai férfiak színlelt házasságát szervezték meg, hogy az afrikaiak uniós tartózkodási engedélyt szerezhessenek.

Brüsszel felpörgeti a betelepítési programot

Az elmúlt napok nyilatkozataiból jól látszik, hogy a kvótaperben hozott döntés csak az első lépés, Brüsszel ugyanis szintet lép, és felpörgeti a betelepítési programot - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Feloldották a tűzgyújtási tilalmat

Korábban az ország területén lévő erdőkben és a fásításokban, valamint azok határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon nem lehetett tüzet gyújtani, június 20-a óta.

Szinte minden érintett gyermek óvodás

Rétvári Bence az M1-en elmondta, Magyarország már tavaly teljesítette azt az Európai Unió által 2020-ra kitűzött célt, hogy a négyéves gyermekek legalább 95 százaléka vegyen részt az óvodai nevelésben.