Lejátszás LejátszásBalázs Pali - Remixfinal

Café Habbal

Fenyvesi Zoltán és Zölei-Kocsis Blanka

Elakadásjelző

Komárom-Esztergom megye aktuális közlekedési hírei:

Az M1-es autópálya Bővítési munkálataihoz kapcsolódóan a következő egy hónapban Budapest felé a 104-es és a 100-as, illetve Győr felé a 97-es és a 101-es km szelvények között a leállósáv zárása mellett munkavégzés folyik reggel 8:00-tól délután 17:00-ig.

Az M1-es autópályán,
- Budapest felé, az M0-ás csomópontja előtt, a 17-es és a 16-os km között burkolathiba miatt a külső sávot lezárták.
- a 134-es km-nél a Börcs pihenőt még zárva tartják, mert továbbra is vízellátási problémák vannak. A közelben Győrnél a 119-es km-nél lévő Arrabona, vagy a 144-es km-nél a Lébény pihenőhely elérhető.
- mától a győri szakaszon a 119-es és a 125-ös km között aszfaltoznak. A munkaterületnél a Hegyeshalom felé tartó oldalon a külső sávot lezárták, a forgalmat a belsőbe terelve engedik tovább.

Lezártak egy forgalmi sávot az M1-es autópálya és az M0-s autóút csomópontjában. Az M1-esen a Tatabánya felől érkezők az M0-s autóútra vezető két sávból csak a belső sávot használhatják.
Fontos, hogy az M1-en Budapest felé már az M0-ra való felhajtás előtt a biatorbágyi felhajtótól egészen az M0-s autóútig a külső sávot lezárták, így az 1-es főútról Biatorbágynál az M1-esre felhajtók csak egy rövid gyorsítósávot használhatnak, és az M0-s autóútig csak két sávon haladhatnak.

Egyirányúsították az 1-es főutat Győrben, a Likócsi körforgalom és az Ipar utca között. A belváros felé haladókat a Szentvid utca – Pesti út útvonalra terelik, a Budapest felé haladók pedig továbbra is az 1-es főutat használhatják.

A 10-es főúton,
- Piliscsabán a Fő úton, a 26-os km-nél napközben elektromos kábelt fektetnek le. Reggel 8 órától délután 4 óráig útszűkületre és sebességkorlátozásra kell készülni.
- az 1-es főúti elágazás (Almásfüzitő) és Neszmély között munkaidőben az út menti növényzetet gondozzák. Az aktuális munkaterületnél félpályás korlátozás lesz érvényben.

(frissítve: 2019.02.19. 8.38)

*********

Útállapot, időjárás 2019. február 19-én 08.10-kor

Országszerte csapadékmentes az idő.
A gyorsforgalmi utak, a fő- és a mellékutak burkolata túlnyomórészt száraz, másutt sónedves.
A látási viszonyok a Dunántúlon jók, de a keleti országrészben az Alföldön és az Északi-középhegység térségében sokfelé köd nehezíti a közlekedést. Jellemzően 100-300 m közötti a látótávolság, de Szikszó térségében 100 m alatti a belátható út hossza.
Szélcsend van, elvétve gyenge a légmozgás.
A hőmérséklet -5 és +7 C fok között változik.

(frissítve: 2019.02.19. 8.38)

*********

 

ÁSZF