Lejátszás LejátszásForrás Rádió

Köztér

Elakadásjelző

Komárom-Esztergom megye aktuális közlekedési hírei:

Az M1-es autópályán, a 135-ös km-nél lévő Börcs pihenőhelyet mindkét irányban megnyitották.

A Dunakanyarban, a 12-es főút Zebegény és Nagymaros közötti szakaszát megnyitották. A gépjárművek egy sávon, irányonként váltakozva haladhatnak, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza. Ezzel egy időben a 12-es főúttal párhuzamos kerékpárutat is visszaadták a forgalomnak.

Az M1-es autópálya Biatorbágy és Tatabánya közötti szakaszán jelenleg három munkaterületnél is forgalomterelés van érvényben a felújítási munkák miatt. A 17-es és a 29-es km-nél Biatorbágy térségében, a 34-es és a 46-os km között a bicskei szakaszon, valamint Tatabányánál az 54-es és a 64-es km között a terelt szakaszokon sávelhúzással biztosított mindkét irányban a 2-2 forgalmi sáv.

- Hegyeshalom felé a 17-es és a 28-as km között a teherautókat csak a leálló sávon engedik, a személyautók pedig az ellenkező oldal belső sávján közlekedhetnek. A 26-os jelű Zsámbék-Herceghalom kijárat csak a leálló sávról érhető el, az átterelt sávon közlekedők számoljanak vele, hogy csak Bicskénél tudnak lehajtani a pályáról.

- A főváros felé tartó oldalon a 39-es jelű bicskei csomópontot még zárva tartják. Ott sem le-, sem pedig felhajtani nem lehet. Korábban az 56-os Tatabánya-Óváros, vagy később a 27-es zsámbéki csomópont használható. Az ellenkező oldalon, Hegyeshalom felé nincs korlátozás.

- Budapest felé, a 17-es km-nél lévő biatorbágyi csomópont sem használható a forgalomterelés miatt.

- A Győrt elkerülő szakaszon javítják a 125-ös km-nél lévő Rába-híd dilatációs szerkezetét. Budapest felé a járműveket sávelhúzással a leálló és a külső sávra terelik. A Hegyeshalom felé tartó két forgalmi sávot lezárták, a teherautókat a leálló sávra irányítják, a személyautók az ellenkező oldal belső sávját is használhatják. 

- jó hír, hogy hosszú ideig tartó lezárás után, a 135-ös km-nél lévő Börcs pihenőt mindkét oldalon megnyitották, így ismét igénybe vehető a pihenőhely és annak szolgáltatása is.

Az M1-es és az M7-es autópályák közös szakaszán, a budaörsi bevásárló központoknál az autópálya fölötti hidat felújítják. A 9-es km-nél lévő munkaterületnél, a híd alatt sávlezárás mellett dolgoznak. Fontos, hogy a pálya feletti „körhídra” a főváros felől nem lehet felhajtani, kerülni közvetlenül a híd utáni kijáratnál lehet. Az ellenkező oldalon, Budapest felé a gyorsító sávon megszűnt a korlátozás.

Az 1-es főúton,

- Biatorbágy közelében, a 14-es és a 15-ös km között új csomópontot építenek, mindkét oldalon útszűkület van érvényben.

- a 75-ös km-nél, Almásfüzitőn félpályás lezárás mellett csatornáznak.

A 10-es főúton,

- a 30-as km-nél, Pilisjászfalun, a Bécsi úton csatornáznak. Forgalomkorlátozásra kell készülni, és a reggeli csúcsban torlódás is előfordulhat.

- Nyergesújfalu keleti határában új bekötőutat építenek. Az 51-es km-nél félpályás lezárás van érvényben. 

- Egy kicsit távolabb, az 50-es km-nél csomópontot építenek, ami útszűkületet okoz. 

Félpályán, jelzőlámpás irányítás mellett megindult a forgalom a 12-es főúton Nagymaros és Zebegény között, ahol továbbra is zajlik a korábbi viharkárok helyreállítása a 18-as km környezetében.

Komárom-Esztergom megyében, a Csolnok és Dág közötti útszakaszon híd és áteresz javítás miatt az 5-ös km-nél a fél útpályát lezárták.  (1106-os út)

A kamionstop ettől a hétvégétől már a nyári rend szerint szombat 15.00 órától érvénybe lép, és vasárnap 22.00 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését. (Július 4-én szombat 15 órától július 5-én, vasárnap este 10 óráig tart.)

(frissítve: 2020.07.03. 9.05)

ÁSZF