Lejátszás LejátszásMelanie Fiona - Monday Morning

Forrás hétvége

Illyés Roland

Szarvas Hédi

Szarvas Hédi

Teret nyerhet az e-aláírás

A világjárvány kitörése óta kiemelt szerepet kapnak az érintés és személyes kontaktus nélküli kapcsolatok a mindennapi ügyintézésben és az üzleti életben. A világ legtöbb kormányzata igyekszik olyan jogi és szabályozási környezetet teremteni, amellyel ösztönzi és segíti az elektronikus aláírás használatát.

Kimutatták a koronavírust a hazai szennyvízben

Az ország több pontján is vizsgálják a szennyvizet, mert ez is segítheti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet. A héten már kiderült, hogy ki is mutatták a koronavírus örökítőanyagát ebben.

Megkezdődött a balatoni vitorlás szezon

Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke hangsúlyozta: a koronavírus-járvány miatt elhalasztott olimpia fájdalmasan érintett mindenkit, de a szövetségben az a feladat, hogy a már megszerzett kvótákat megőrizve segítsék az olimpikonokat és a vitorlázókat abban, hogy formában tartsák magukat jövő nyárra, Tokióra.

Május 31-én van a Nemdohányzók Világnapja

A WHO 1987 óta ezzel a nappal hívja fel a figyelmet a dohányzás ártalmaira. Az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos is megemlékezett a dohányzásmentes világnapról, amelynek kapcsán kiemelte, hogy Magyarország a 2012-ben elfogadott, a nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel a dohányzás visszaszorításának élére állt.

ÁSZF