Lejátszás LejátszásMargaret Island - Hóvirág

Koktél

Varga Lilla

Gál Kata

Gál Kata

Most először látogatható a Kecskés László Emlékház

Először tekinthető meg és látogatható a komáromi Kecskés László Emlékház az Idegenvezetők világnapján! A múzeumalapító, helytörténész Vág utca 8. szám alatti háza február 22-én, szombaton látogatható. A Klapka György Múzeum minden érdeklődőt vár 10.00 és 16.00 óra között!

Börtönbüntetésre ítélték a más jogsijával kocsit bérlő férfit Esztergomban

A vádlott 2015. január 23-án egy esztergomi autókölcsönzőben más nevére kiállított útlevelet és vezetői engedélyt mutatott be, ezzel a sértettet megtévesztve bérbe vette az 1.350.000.- forint értékű személygépkocsit. A vádlott az autót a kikötött időpontig nem vitte vissza, az már a szerződés megkötésekor sem állt szándékában, a járművel külföldre ment, a bérbeadó számára elérhetetlenné vált.

Törvénybe ütköző cselekedet az elhullott agancsok engedély nélküli összeszedése

Tél végétől április elejéig, amikor a szarvasok levetik agancsukat, óriási problémát jelent az engedély nélküli gyűjtés. Az illegális agancsgyűjtők engedély nélkül tevékenykednek, ami eleve törvénybe ütköző cselekedet, de még ennél is jóval nagyobb kárt tudnak okozni. Az agancsgyűjtés két ok miatt is törvénytelen. Egyrészt lopásnak minősül: a vadászati törvény előírja, hogy a hullajtott agancs a területen vadászatra jogosult szervezet tulajdona. Csak írásos engedély birtokában lehet összeszedni, így ha valaki ennek hiányában gyűjti be azokat, a jogszabályok szerint bizony lopást követ el!

Vágányzár lesz az esztergomi vasútvonalon

Február 23-án, március elsején és március 8-án Budapest-Nyugatiban végzett felsővezeték karbantartási munkák miatt a Budapest - Esztergom vasútvonalon a 2020. számú vonat módosított menetrend szerint közlekedik. 

Kertészkedő önkénteseket, segítőket vár a szőnyi kórház a kerttakarításra

Idén is folytatódik az a civil kezdeményezés, mely során helyi önkéntesek kitakarítják, megtisztítják a szőnyi Selye János Kórház parkját. Február 22-én, szombaton 9 órától 13.00 óráig várják a szervezők a kertészet iránt érdeklődőket és a segítőkész helyieket, akik segítségével eredeti állapotba állítják vissza a kórház parkját.

ÁSZF