fbpx
Menü Bezárás

Lezárult az Által-ér völgyi kerékpárút II. ütemének kivitelezése

Lezárult az Által-ér völgyi kerékpárút II. ütemének kivitelezése, melynek során a tatabányai szakasz és három csatlakozásának kialakítása valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében, több mint 808 Millió Forint vissza nem térintendő támogatásból.

A hivatásforgalmú kerékpározást, a környezetbarát, fenntartható közlekedési mód elterjedését ösztönző fejlesztés fő célja az volt, hogy a meglévő kerékpárút hálózati elemekhez, a Bánhida és Dózsakert kerékpárúthoz csatlakozó, a települési Kerékpárforgalmi Hálózati Terv koncepciójába illeszkedő új kerékpáros nyomvonalat alakítsanak ki az Által-ér mentén.

Az elkészült kerékpáros létesítmény a Környe és Oroszlány irányából érkező kerékpárút Tatabánya közigazgatási határánál lévő csatlakozó pontjától indul, majd az Erőműi-tó keleti oldalán elvezetve csatlakozik a városi kerékpárút hálózathoz.

A nyomvonalról három helyen leágazást alakítottak ki ki Dózsakert, Kertváros és a Tatabánya-Környe Ipari Park irányába.

A Jegenye utcai bekötés: a Jegenye utcát köti össze a Réti utca 54-58. számú lakóépületek mögötti utcával a Dózsakert városrészben.

A Kertvárosi bekötés: a Jászai Mari utcától kiinduló kiszolgáló úttól indul és csatlakozik az Által-ér völgyi kerékpárút Tata-Tatabánya közötti szakaszához.

A Búzavirág úti bekötés: Tatabánya-Környe Ipari Park irányába a Dankó Pista és a Búzavirág úttal párhuzamosan került kiépítésre a vasúti gyalogos átjáróig

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE