fbpx
Menü Bezárás

Négy és fél óráig tartott a tárgyalás az esztergomi robbantóval

Négy és fél óráig tartott a tárgyalás az esztergomi robbantóval, és végül egyetlen kommandós sem tudott belépni az épületbe, mert a férfi egy flexszel – vélhetően – egy gázpalackot átvágott – számolt be Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a szerda esti esetről. A robbanás akkora erejű volt, hogy az ajtóban álló rendőrök 8–10 métert repültek egy tóba, illetve a tó partjára. Kiemelte, hogy a hatóság minden szakmai protokollt betartott, és a Búbánatvölgyben történt robbantás egyértelműen szándékos volt és az élet ellen irányult.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki Kónya Gábor Lajos törzszászlóst, a TEK Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét,

aki a robbantásban életét vesztette. Nyolc rendőr és három tűzoltó sérült meg, egyikük állapota súlyos, de már nem életveszélyes. A TEK munkatársa mellett a robbantó is meghalt.

A férfi ellen körözés volt érvényben becsületsértés miatt, és hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt is zajlott ellene eljárás.

(Híradó)

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE