fbpx
Menü Bezárás

Automatikai technikus képzés

Érdekel a technika? Szeretsz gépekkel és a robotokkal foglalkozni, de nem tudod hol tanulj tovább? Nekünk van egy ötletünk! Válaszd az automatikai technikus szakmát a Tatabányai Szakképzési Centrum Bánki Donát – Péch Antal technikumban.

De mit is jelent pontosan, hogy automatikai technikus? Miről szól a képzés és milyen lehetőségeid vannak? Most összegyűjtöttünk minden fontos információt, hogy segítsünk meghozni életed egyik legfontosabb döntését!

Az automatikai technikus olyan műszaki szakember, aki nem csak ismeri, hanem alkotja is a jövőt. Olyan technológiai rendszerekkel foglalkozik, amelyek részben vagy teljesen automatizáltak, és ipari számítógépekkel vagy robotokkal vezéreltek. Feladatai közé tartozik a gépek és berendezések gyártása, szerelése, karbantartása, javítása és üzemeltetése. Ehhez szükség van hidraulikus, pneumatikus és elektromos vezérlési ismeretekre.

Ha automatikai technikus tanulsz, akkor nem csak elméleti tudást szerezhetsz, hanem gyakorlati tapasztalatot is. A képzés során megismerkedhetsz különböző ipari robotokkal és vezérlőrendszerekkel, amelyeket magad is kipróbálhatsz és programozhatsz.

Az iskola duális képzési rendszerben működik, amely a Szakképzés 4.0 és az Ipar 4.0 elvárásait veszi figyelembe. A tanulók a város és a régió vezető cégeivel együttműködve sajátíthatják el a kiválasztott szakmák alapjait és speciális ismereteit.

A cél az, hogy a XXI. század igényeinek megfelelő magas szintű, sokoldalú, modern szakmai képzést biztosítsanak, ezért létrehozták a Tatabányai Szakképzési Centrum Ágazati Képzőközpontját, ahol az automatikai technikus tanulók duális képzését támogatják. A diákok itt korszerű iskolai és vállalati körülmények között naprakész ismereteket szerezhetnek, ami előnyt jelent a későbbi elhelyezkedés során. Emellett már tanulmányi idejük alatt munkaszerződést köthetnek és fizetést kaphatnak. Ez azért menő, ugye?

Jelentkezz a képzésre, és válj te is egy olyan alkotóvá, aki formálja a jövőt!

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE