fbpx
Menü Bezárás

Megújult az esztergomi bazilika előtti tér

Hernádi Ádám polgármester tájékoztatása szerint a munkálatok során 7300 négyzetméteren rendezték a zöldfelületeket, a felhajtó rámpa két oldalán virágokat, 15 fát ültettek, öntözőrendszert építettek ki, 18 új padot helyeztek el, korszerűsítették az elektromos hálózatot, valamint megújították a közvilágítást. Emellett egy Tourinform irodát is telepítettek a tér közelébe.

A több mint 300 millió forint értékű állami támogatással megvalósult projektet az önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel és az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel konzorciumban valósította meg.
A Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese az átadáson elmondta, hogy az év első négy hónapjában az előző évhez képest 48 százalékkal több külföldi turista látogatott el Esztergomba. Suhajda-Molnár Anikó hozzátette, a város szálláshelyei tavaly 114 ezer vendéget és 243 ezer vendégéjszakát regisztráltak, ezzel pedig Esztergom volt a második legnépszerűbb turistacélpont a térségben.
A 2023-as nyári hónapokra eddig 41 ezer vendégéjszakára érkezett be előfoglalás Esztergomban, amelynek 80 százaléka belföldi.

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE