fbpx
Menü Bezárás

Czomba Sándor: szükség lesz vendégmunkásokra a gazdaságban

A magyarországi befektetések száma és mennyisége igényli külföldi vendégmunkások bevonását is átmenetileg, ha nincs magyar munkaerő – mondta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Komáromban. Czomba Sándor a város húsz legnagyobb adózóját köszöntő ünnepségen hozzátette; arra kérik a cégeket, hogy amíg van magyar munkavállaló, addig a felvételnél őket támogassák.

Az államtitkár megfogalmazása szerint nem kérdéses, hogy a beruházások számának bővülésével szükség van a külföldi munkaerőre. Debrecenben például 2030-ig várhatóan 30 ezer új munkahely létrejöttére lehet számítani – jegyezte meg.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, az önkormányzat tudatos gazdaságfejlesztési tevékenysége, a kormányzati támogatás és az itt letelepedett vállalatok együttes tevékenységének eredményeképpen Komárom-Esztergom vármegye rendre az ország legfejlettebb régiói között szerepel.

dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere elmondta, a város költségvetésének főösszege 22 milliárd forint, azonban ebben a megnyert pályázatok forrása is szerepel. A valós gazdasági helyzetet azonban jobban jellemzi, hogy a település 7 milliárd forintot fordít működésre, míg a helyi adóbevételek összege 4,5 milliárd forintot tesz ki, ami egy 20 ezer fős várostól nem kis teljesítmény – emelte ki.

Forrás, és kép: komarom.hu

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE