fbpx
Menü Bezárás

Navracsics Tibor volt a kereskedelmi és iparkamara évnyitójának vendége

Hagyományteremtő szándékkal először tartott gazdasági évnyitó rendezvényt a Komárom-Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK). Naszály-Billegpusztán, a Balogh-Esterházy kastélyban dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is beszédet mondott.

Dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke köszöntötte az évnyitóra érkezetteket, köztük Bencsik János és Erős Gábor országgyűlési képviselőket, Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosát, valamint dr. Kancz Csaba vármegyei főispánt, Popovics Györgyöt, a Komárom-Esztergom Vármegye Közgyűlésének elnökét, cégek vezetőit, valamint a települések polgármestereit.

A kamara elnöke szólt arról, hogy a kamaránk történetében először fordul elő, hogy gazdasági évadnyitót tartanak, mely Czunyiné Dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztossal közös gondolat eredményeként került megrendezésre.

„Komárom-Esztergom vármegyét az ipari parkok vármegyéjének is lehet nevezni. Az itteni ipari parkok nagyságukból adódóan is meghatározóak az egész nemzetgazdaság számára, és a még rendelkezésre álló területek további fejlesztéseket is lehetővé tesznek” – mondta köszöntőjében a területfejlesztési miniszter.

Bencsik János köszöntőjében két, a térségünket érintő kérdést vetett fel. Elsőként a környei elkerülőút megépítésének és a tatabányai “szénszállító út” rekonstrukciójának fontosságát. Ezek nélkül “öngyilkosság” lenne az autópálya 2×3 sávossá történő átépítésének megkezdése. Másodikként a természeti erőforrások takarékos és hatékony felhasználásának fontosságát emelte ki, mely magában foglalja a víztakarékos technológiák alkalmazásának hatóságok általi előírását is.

Erős Gábor, Esztergom és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében arról szólt, hogy szerinte prioritás az úthálózat fejlesztése. – Magyarország egyik motorja kis megyénk. Hogy az is maradjon, azért sokat kell tenni – mondta.

A rendezvényen Isépy Tamás, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt., üzletágvezetője tartott előadást a 2022. év eseményeiről és tanulságai és a 2023. év kihívásairól a magyar gazdasági élet szereplői számára.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa, országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy jó ütemérzék, lépésváltás kell ahhoz, hogy ugyanolyan kiváló eredményeket érjünk majd el, mint eddig. Óvatosan és okosan lehet és kell alakítani a folyamatokat. Az együtt gondolkodás során lényeges figyelembe venni és összehangolni a polgármesterek és a gazdaság szereplőinek igényeit.

Kép, és forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE