fbpx
Menü Bezárás

Engedély nélkül tilos agancsot gyűjteni

Engedély nélkül tilos agancsot gyűjteni – hívta fel a figyelmet a Pilisi Parkerdő. A Többek mellett a Komárom-Esztergom vármegye erdeit is magába foglaló erdőgazdaság tájékoztatása szerint az agancsok a törvény értelmében a területen vadászatra jogosult tulajdonának számítanak, és fontos információkat hordoznak a természetközeli erdőgazdálkodás számára. Összegyűjtésükkel az erdészek következtetni tudnak a vadállomány korára, méretére, mozgására és egészségi állapotára.

 A gím- és dámszarvasok tavasszal elhullajtott agancsának engedély nélküli gyűjtése lopásnak, illetve szervezett hajsza esetén állatkínzásnak minősül.

Sajnos ez utóbbira is akad példa – az illegális, szervezett agancsgyűjtők csoportosan, akár járművekkel is űzik a szarvasokat, hogy kikényszerítsék az agancshullatást.
A hullajtott agancsok gyűjtését kizárólag az erdészetek szakemberei, vadászok vagy az erdőgazdaságok írásos engedélyével rendelkezők végezhetik. Aki agancsot talál, hagyja a helyszínen, és értesítse a helyi vadásztársaságot vagy az erdészetet! – kéri a Pilisi Parkerdő.

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE