fbpx
Menü Bezárás

Átalakulhat és élénkebbé válhat a lakásbiztosítások piaca

Átalakulhat és élénkebbé válhat a lakásbiztosítások piaca az új jogszabály miatt: az ügyfelek többek között egy plusz alkalmat kapnak a lakásbiztosítási szerződésük költségek nélküli felmondására – közölte a Netrisk.hu.

Az új rendelet április 30-tól egyebek mellett maximalizálja a vagyonbiztosítási szerződéseknél a biztosításközvetítőnek kifizetett jutalékot, ami nem haladhatja meg az éves biztosítási díj 20 százalékát. Kimondja azt is, hogy azoknál a jelzálog-, ezen belül lakáshiteleknél, amelyek mellé kötelező lakásbiztosítást kötni, a bankoknak és hitelközvetítőknek meg kell mutatniuk elektronikus felületen, hogy milyen fogyasztóbarát lakásbiztosítások közül lehet válogatni az adott ingatlanra vonatkozóan.
Ez a megoldás a lakásbiztosításoknál hozhat az eddiginél élénkebb versenyt. Az ügyfelek számára szintén fontos változás, hogy 2024-től a már megkötött lakásbiztosításokat nemcsak a biztosítási évforduló előtt van lehetőségük költségek nélkül felmondani, hanem ezt minden év márciusában is megtehetik.

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE