fbpx
Menü Bezárás

A rendszerváltás óta legnehezebb évnek nevezte az idei Orbán Viktor

A miniszterelnök a mai Kormányinfón tartotta meg évértékelő beszédét, ahol a háború, a brüsszeli szankciók és energiaválság mellett elért eredményekről számolt be.

Orbán Viktor szerint rendkívüli teljesítményt nyújtott az ország a választáson, ahol a nemzetközi szereplők olyan súllyal vettek részt, mint eddig soha. Közlése szerint azért halasztgatták a helyreállítási pénzeket is, mert Brüsszel is baloldali kormányt akart. “Ugyanez a cél most Lengyelországban is” – mondta.

A második nagy eredmény, hogy sikerült kimaradni a háborúból – emelte ki a kormányfő. Hozzátette, hogy aki fegyvereket szállít, aki katonákat képez, aki finanszírozza az egyik felet – ahogy az Európai Unió –, az már benne van a háborúban.

Magyarország azonban humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának és a menekülteket segíti.

A harmadik nagy teljesítmény az volt Orbán Viktor szerint, hogy a migrációs nyomásnak továbbra is ellen tudtunk állni.

Negyedik rendkívüli teljesítménye Magyarországnak pedig az, hogy tudta finanszírozni a megnövekedett energiaárakat, mindezt úgy, hogy az emberek továbbra is részesülnek a rezsicsökkentésből.

A kormányfő kiemelte, 2023-ban a legfontosabb az lesz, hogy kimaradjunk a háborúból, az európai recesszióból, decemberre egy számjegyű legyen az infláció, és 30 évre emelkedjen a nők körében az szja-mentesség, akik vállalnak gyereket. 

Kapcsolódó cikkek