fbpx
Menü Bezárás

Megvan Az Év Szaloncukra

Megvan Az Év Szaloncukra, melyet összesen 186 versenyző közül választottak ki.

Az első helyet idén a gyulai forralt boros szaloncukor nyerte. A második a balatongyöröki mogyorós-robbanócukorkás, a harmadik helyen pedig a maklári Körtezselés-muskotályos szaloncukor végzett.

Kézműves kategóriában is hirdettek eredményt, ott mézeskalácsos, Sacher torta ízű, illetve fehércsokoládés pisztáciakrémes szaloncukor szerzett dobogós helyeket.

Az idei évben a fenntarthatóság jegyében kiemelt kategória volt a vegán szaloncukrok kategóriája is, melyben egy birsalmás szaloncukor lett az első, de egy meggyes zselés és egy citromos-narancsos kreálmány is díjat nyert.

A zsűrizés alatt több, mint 8.000 szem szaloncukrot osztottak ki a kóstolásokra, hogy a megtalálják a 20 győztest. Egyébként érdekesség az is, hogy továbbra is a zselés ízesítésű a legjobban fogyó kategória, de még mindig nem került ilyen az Év Szaloncukrai közé.

Fontos fejlemény, hogy az Agrárminisztériummal már megkezdődtek a tárgyalások arról, hogy a szaloncukor bekerülhessen a Magyar Értéktárba, azaz a nyilvántartott kiemelkedő nemzeti értékek listájára.

Kapcsolódó cikkek