fbpx
Menü Bezárás

Lépésről lépésre csúszunk bele ebbe a háborúba

Lépésről lépésre csúszunk bele ebbe a háborúba – így fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel a Kossuth Rádió műsorában, a Lengyelországba becsapódott ukrán területről indított rakétával kapcsolatban.

A kormányfő szerint, ha Európa úgy tekint magára mintha részese lenne ennek a háborúnak, akkor a helyzet egyre veszélyesebb lesz, ezért tűzszünetre és békére van szükség.

Orbán Viktor szerint egyre több az olyan intézkedés amivel magunk is részesévé válunk a háborúnak, pedig ezekről korábban nem volt szó. Az unió már pusztító fegyvereket is szállít, saját területen képez az ukrán katonákat, szankcionálja az energiát, ezzel pedig lépésről-lépésre csúszunk bele a háborúba – mondta a kormányfő.

Szerinte nagyon veszélyes dolog, amit Európa művel.

Orbán Viktor szerint egyre több brüsszeli politikus is belátja, hogy a szankciós politika megbukott, Josep Borrell uniós főképviselő nemrég vallotta be: az unió soha nem számított arra, hogy a szankciók megállítják Oroszországot.

Nemcsak törvénytelen, hanem erkölcsileg helytelen, és a magyar polgárok átverése, hogy a baloldali pártok a választást megelőzően külföldről kaptak nagy összegeket – így fogalmazott Orbán Viktor.

Mint mondta, az ügyben mindenképpen meg kell hallgatnia a titkosszolgálatokért felelős minisztert, de hozzátette, az biztos, hogy “jó okunk van arra, hogy megdöbbenjünk”.
Leszögezte: ellentétes Magyarország nemzeti érdekeivel, hogy külföldről beavatkozzanak a választási kampányokba.

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE