fbpx
Menü Bezárás

Könyvmegállót avattak a komáromi autóbusz-állomáson

A Jókai Mór Városi Könyvtár és a Volánbusz „könyvmegálló” kialakításával szeretné kellemessé tenni a buszra várakozás idejét a komáromi autóbusz-állomáson. A kiválasztott könyvet elvihetik, cserélhetik, más olvasmányokkal is pótolhatják az érdeklődők. A könyvtár hetente frissíti a könyvespolc tartalmát, a közlekedési vállalat pedig örömmel biztosít helyet autóbusz-állomásán a tartalmas szórakozási lehetőségnek.

A közelmúltban felújított Jókai Mór Városi Könyvtár számos programot szervez látogatói számára, visszajáró közösségeknek biztosít teret, helyet. Az intézmény munkatársainak hitvallása szerint a mai modern könyvtárak feladata, hogy komfortzónájukból kilépve és az adott helyszínek lehetőségei szerint felhívják az emberek figyelmét az olvasásra, a könyvekre. A projekt keretében több olyan helyszínt keresnek a városban, ahol erre lehetőség van, így hagyományteremtő jelleggel könyvespolc került a Volánbusz komáromi autóbusz-állomásának várótermébe is. A könyvtár – remélve, hogy a komáromiak szívesen válogatnak majd a könyvmegálló polcain kihelyezett olvasmányokból – heti rendszerességgel pótolja majd a könyveket, folyóiratokat, a várakozó utasok pedig akár el is vihetik az olvasnivalót, vagy elhelyezhetik a polcon saját, feleslegessé vált könyveiket.

Évente mintegy 90.000 induló és érkező járaton több százezer utas fordul meg a komáromi autóbusz-állomáson, melynek kötelékébe 32 fő autóbusz-vezető tartozik. A Volánbusz örömmel fogadta a könyvespolc elhelyezésének ötletét, amely tartalmasabbá, szórakoztatóbbá teheti az utasok és a munkavállalók számára a várakozási idő vagy akár a szabadidő eltöltését is, és talán így még többen szerethetik meg az olvasás élményét.

Forrás, és kép: VOLÁNBUSZ Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek