fbpx
Menü Bezárás

Épül a könyvtár új otthona Tatán

Épül a könyvtár új otthona Tatán. A város a honlapján azt közölte: zajlanak a munkálatok az Ady Endre utcán található egykori Tiszti Klub épületében, ahol pályázati forrásból az átépítés nyomán új, korszerű otthont kap majd a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár. A helyszínen november 9-én szerveztek bejárást a képviselő-testület és a bizottságok tagjainak.  Michl József polgármester az eseményen elmondta: befejeződtek a bontási munkák, kezdődhet a projekt építési szakasza, a területek javítása, renoválása, új falak, nyílászárók beépítése, a tető végleges megépítése. A fejlesztés nagy részben a magyar állam közvetlen támogatásából valósul meg, egy kisebb részben pedig európai uniós támogatásból. Emellett köszönik a beruházáshoz nyújtott segítséget Bencsik János országgyűlési képviselőnknek is – fogalmazott a városvezető.

A volt Tiszti Klub épületében méltó helyet kap a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár, valamint a tudásközpont, amely számos szolgáltatással várja majd a tataiakat. Az új városi közösségi térben nem csak a hagyományos, megszokott könyvtári szolgáltatások vehetőek majd igénybe, hanem többek között kutató, számítógépes és helytörténeti terem is várni fogja az érdeklődőket, emellett a helyszín alkalmas lesz különböző találkozók, rendezvények lebonyolítására is.

A tóvárosi városrészben jelenleg három fejlesztés is zajlik, a Tiszti Klub átépítése mellett megújul a Vaszary János Általános Iskola, valamint jó ütemben halad a Jenő-malom és környezetének átépítése az Angolparkban.

Kép, és forrás: tata.hu

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE