fbpx
Menü Bezárás

7 milliárdnyi fejlesztési forrás érkezik a megye településeire

Mintegy 7,2 milliárd Ft-os fejlesztésre nyílik lehetőség a megye 43 településén a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban született új Irányító Hatósági döntések nyomán. A részletekről kedden délután tartottak sajtótájékoztatót Tatabányán országgyűlési képviselők és polgármesterek jelenlétében.

– Újabb mérföldkövéhez érkezett a TOP Plusz végrehajtása Komárom-Esztergom megyében. A 2021-27-es fejlesztési időszak végrehajtása már javában folyik. A mai napig 154 támogatási kérelem került benyújtásra a megyében – tájékoztatta a Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke a Megyeházán.

– A benyújtott kérelmek feldolgozása folyamatos, a TOP Plusz végrehajtása során idáig 32 támogatói döntés született, több mint 5 milliárd Ft összeggel, a mai napon pedig újabb 46 döntésről adhatunk hírt, amelyek 43 települést érintenek, mintegy 7,2 milliárd forint támogatással.

Az idén tavasszal meghozott döntéseknek köszönhetően többek között a belterületi csapadékvízelvezetés javítását, a közintézmények épületenergetikai korszerűsítését, óvodai és bölcsődei fejlesztéseket célzó projektek megvalósítása kapott zöld utat. Ezek a támogatások már megérkeztek a projektgazdákhoz.

A mostani szakaszban főként a szabadidőt, művelődést, sportolást szolgáló létesítmények fejlesztési elképzelései nyertek támogatást, de például a csapadékvíz elvezetés, az egészségügyi ellátás és a kerékpárutak fejlesztésére is érkezik forrás.

Az eseményen jelen voltak a megye országgyűlési képviselői: Czunyiné dr. Bertalan Judit, Bencsik János és Erős Gábor, akik ismertették a fejlesztési térségeket érintő támogatott projekteket, és gratuláltak a sikeresen pályázó települések képviselőinek.

A megyei közgyűlés elnöke elmondta még, hogy a november 29-éig beadott TOP Pluszos pályázatokban december 22-éig döntés várható, ami további településeknek hozhat jó hírt, mintegy 1,7 milliárd forint értékben.

Forrás, és fotó: https://mimegyenk.hu/

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE