fbpx
Menü Bezárás

Megújult a kesztölci iskola tornaterme

Iskolakezdésre megújult a Kesztölci Kincses József Általános Iskola tornaterme.

Az Esztergomi Tankerületi Központ a Magyar Falu Program keretében 25,8 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósította meg a felújítást.

Kicserélték részben az elektromos szerelvényeket, egyes kapcsolókat, aljzatokat és LED fényforrásokat. Megtörtént a falburkolat és álmennyezet cseréje, megújult a parketta és EU szabványnak megfelelő sportpadlót alakítottak ki. Továbbá a lakatosmunkák kertében belső acél ablakrácsok kerültek az új nyílászárók elé, valamint elvégezték a festési munkálatokat is.

A tornaterem fejlesztésével biztonságos, sokrétű sportolásra, mozgásra nyílik lehetőség.

Muszela Szabolcs, az Esztergomi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy a Magyar Falu Program 2019-es indulása óta az elmúlt három év alatt a kormány több mint 600 milliárd forintot fordított vidéken élő honfitársaink életminőségének javítására.

Erős Gábor a térség országgyűlési képviselője az eseményen elmondta, hogy a Magyar Falu Program mikor elindult a kormány döntése értelmében pont ezt az irányt célozta meg, hogy azok a kistelepülések, ahova kevés forrás folyik be az önkormányzatokhoz, segítséget nyújtson a kormány, és fejlődjenek az épületek, fejlődjenek az utak és fejlődjenek azok az intézményi rendszerek, amit önerőből az önkormányzatok nem tudnak megvalósítani. A jó hír az, hogy bár tudjuk, hogy Európát milyen gazdasági válság sújtja, ezen belül Magyarországot is, de a kormány döntése értelmében a Magyar Falu Program marad.

(dorogimedence.hu)

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE