fbpx
Menü Bezárás

Megkapták megemelt illetményüket a magyar katonák

A kormány döntése alapján 2022 szeptemberétől mintegy egynegyedével nőtt az illetményük, amelyet október első napjaiban kapott kézhez a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses és tényleges szolgálatát teljesítő tartalékos állománya – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: az illetményemelés állománykategóriánként eltérő, átlagosan 26 százalékos.

Az érintettek fizetése egyébként két lépcsőben, a mostani után 2024 januárjától emelkedik.

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy közben kijelentette, hogy köszönet illeti a tartalékosokat, akik munka mellett vállalják, hogy tesznek a hazáért. A Magyar Honvédség parancsnoka október 4-e, a tartalékos honvédek napja alkalmából volt az M1 műsorának vendége. Mint mondta: 2010-ben még mindössze 17 tartalékos volt az országban, mára viszont 11 ezer önkéntes tartalékos van Magyarországon, akik valós részét képezik a teljes magyar haderőnek és akár nemzetközi missziókban is részt vehetnek.
Szólt arról is, szeretnék, ha minél több fiatal csatlakozna a tartalékosokhoz és hogy a létszáma a jelenlegi 11 ezerről 20 ezerre nőjön.

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE