fbpx
Menü Bezárás

Magyarország megkapja az uniós forrásokat

Előrelépésnek tartja az Európai Bizottság vasárnapi, Magyarországot érintő döntését a területfejlesztési miniszter. Navracsics Tibor azt mondta, ezzel megnyílik az út az újjáépítési alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárása előtt. Úgy fogalmazott, a magyar kormánynak “esze ágában sincs nem teljesíteni az eljárás során tett vállalásait”, így a szankciós tanácsi határozat elfogadására nem kerülhet sor, ezért másodlagos jelentőségű, hogy milyen szankciós javaslatot tartalmaz a vasárnap elfogadott dokumentum.

A kormány sikeresen képviselte a nemzeti érdekeket, Brüsszelben– közölte Fürjes Balázs a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára vasárnap délután. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy Magyarország megkapja az uniós forrásokat. Ehhez pusztán az kell, hogy teljesítsük saját, tárgyalások alapján önként tett vállalásainkat. Hozzátette: ha a kormány november 19-ig megteszi mindazt, amit saját maga vállalt, amit saját maga ajánlott fel, akkor megkapjuk a minket jogosan megillető uniós források teljes egészét, azaz 100 százalékát – szögezte le az államtikár.

Lengyelország határozottan ellenezni fogja, hogy az európai intézmények megfosszák Magyarországot az uniós forrásoktól – jelentette ki a lengyel miniszterelnök, aki reagált az Európai Bizottság (EB) azon, vasárnap tett javaslatára, hogy függesszék fel a Magyarországnak szánt uniós források egy részének kifizetését az uniós pénzeszközökkel való rossz gazdálkodással kapcsolatos aggályok miatt.

Kép: rtl.hu

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE