fbpx
Menü Bezárás

Holnaptól ismét megugrik a forgalom, visszatérnek a reggeli és délutáni csúcsidőszakok

Szeptember 1-jén kezdetét veszi az újabb iskolai tanév, ezzel párhuzamosan pedig forgalomnövekedésre is számíthatnak a közlekedők szerte az országban – hívja fel a figyelmet a Magyar Közút. Nemcsak az iskolák környezetében, hanem várhatóan valamennyi nagyobb városba, településre vezető úton is több autóval találkozhatunk, különösen a reggel és délután.

Fontos észben tartani, hogy holnaptól ismét több gyerek lesz az utakon, figyeljünk rájuk és vezessünk óvatosan! A szülőknek pedig érdemes a gyerekeket is felkészíteni a helyes közlekedési magatartásra, a KRESZ alapvető szabályaira.

A Magyar Közút arra figyelmeztet mindenkit, hogy időben induljon útnak és a balesetek elkerülése érdekében még figyelmesebben vezessen.

A közútkezelő arra is kéri az autósokat, hogy a hamarosan beköszöntő őszi időjárás miatt megfelelően felkészített, kivilágított járművekkel, az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek. A telítettebb sávokon pedig tartsanak megfelelő követési távolságot, alakítsanak ki biztonsági folyosót a többsávos utakon a mentőknek, tűzoltóknak, rendőröknek, közútkezelőknek és minden esetben csak a vezetésre, a forgalomra koncentráljanak.

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE