fbpx
Menü Bezárás

Átadták Tatabánya sport elismeréseit

A Tatabánya Sportjáért Díjat ezúttal Csernoviczki Éva kapta. A judós 2012-ben Londonban szerezte meg a Magyar Judo Sport első női olimpiai érmét, egy bronzot. Emellett világbajnoki bronzérmes és 11-szeres felnőtt európa-bajnoki érmes. Az európai judo sportban ez egyedülálló eredmény. Junior Príma díjas 2010-ben, 2012-ben megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet. 2012-ben az év női sportolója választáson 3. helyezett lett.

Sikereit tehetségén kívül édesapjának is köszönheti, aki nem csak szülőként, hanem kiváló edzőként támogatta a pályáján.

A Földi Imre Sportösztöndíjat Oláh Levente ökölvívó, Balázs Bálint birkózó, Miklósvölgyi Dániel cselgáncsozó és Bódis Lili súlyemelő kapta meg.

Oláh Levente a Tatabányai Sport Club ökölvívó szakosztályának kitűnő sportolója, Magyar Kupagyőztes és Junior Magyar Bajnok, korosztályos magyar válogatott, 2021-ben minden mérkőzése után győztesként hagyta el a ringet. Juniorok Európa-bajnokságon 2021. évben kimagasló teljesítménnyel szerezte meg az első helyet. 

Balázs Bálint a Tatabányai Sport Club birkózó szakosztályának sportolója.
Több magyar bajnoki és diákolimpiai cím tulajdonosa.

Miklósvölgyi Dániel az Ippon Judo Tatabánya Sportegyesület junior korú reménysége. Többszörös Magyar Bajnok, junior válogatott.

Bódis Lili a Tatabányai Sport Club tehetséges sportolója. Az U-17-es Országos Bajnokságon 1. helyezést ért el, a Felnőtt Magyar Bajnokságon 3. helyezett lett. Az utánpótlás válogatott keret tagja.

(tatabanya.hu)

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE