fbpx
Menü Bezárás

Komárom is részt vesz a Zöld Busz Programban

A Zöld Busz Program kibővítésével Komárom, mint 25 ezres lélekszámúnál kisebb település is lehetőséget kapott, hogy közel egy hónapos tesztüzem keretében kipróbálhasson egy-egy tisztán elektromos hajtású autóbuszt.


A Zöld Busz Programról március 16-án szerdán tartottak tájékoztatót az autóbusz-végállomáson parkoló Zöld Buszban. A tájékoztatón részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, Dr. Molnár Attila, polgármester, Steiner Attila, körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár, dr. Bói Lóránt a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgató helyettese és Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója. Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy Komárom már élen jár abban, hogy elektromos busz közlekedik Észak- és Dél-Komárom között, hiszen a Volánbusz első saját tulajdonú elektromos busza a BYD gyártásában már közlekedésbe állt.

Dr. Molnár Attila polgármester kiemelte, Komárom fellegvára az elektromos autózásnak és az elektromos buszozásnak. Az SK Innovation cégcsoport jóvoltából Magyarország egyik legnagyobb elektromos akkumulátorgyára van Komáromban, amely munkahelyeket teremt, helyi adóbevétel szempontjából is fontos, de a zöld szellemiség és a környezettudatos szemlélet szempontjából is nagyon fontos. A Komáromban működő BYD jóvoltából és egy határon átnyúló pályázatnak köszönhetően, már van olyan járat mely a két város között közlekedik, de ez a Mercedes-Benz villanybusz most a városon belül közlekedik majd.

Steiner Attila államtitkár hangsúlyozta, hogy szintet léptek és jelenleg negyven elektromos buszt, tesztelnek flottaszerűen. Új terület a 25 ezer fő alatti városok. Komárom ebben a ténylegesen az élen jár. A város az elsők között van, amely a következő hetekben kipróbálhatja az új technológiát.

Forrás, és kép: komarom.hu

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE