fbpx
Menü Bezárás

Hosszabb ideig, két oltással május 1-jéig érvényesek lesznek az oltási igazolványok

Hosszabb ideig, két oltással május 1-jéig érvényesek lesznek az oltási igazolványok, igazodva az európai uniós országok gyakorlatához – mondta a ma reggeli Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Mint mondta: sem Brüsszel, sem a többi uniós ország nem szigorított a korábbi szabályokon az omikron variáns megjelenése miatt, a kormány pedig nem akarja, hogy a magyarokra hátrányosabb szabályok vonatkozzanak, mint más uniós polgárokra.
Gulyás Gergely beszámolt arról is, hogy a virológusok többsége szerint az ötödik hullám csúcsán jár Magyarország, és amilyen gyorsan felfutott a fertőzésszám, annak csökkenése is olyan sebességgel várható. Jó hír az is, hogy sem a kórházban kezeltek száma, sem az elhunytaké nem közelíti meg a megelőző hullámokét.

A kormány ennek ellenére 50 ezer kezelésnek megfelelő Pax Covid gyógyszert is beszerez.

Gulyás Gergely továbbá elmondta, hogy a magyar-orosz egyezségnek köszönhetően a kormány biztosítja a rezsicsökkentéshez szükséges feltételeket. Magyarország a lehető legkedvezőbb áron vásárolja Oroszországtól a földgázt.

Döntöttek emellett a gazdák kártalanításáról is a hétvégi viharkárok miatt. A kormány plusz forrásokat különít el a vis maior alapba, és ezeket a károsultak rendelkezésére bocsátja.

Gulyás Gergely a jó gazdasági eredményekről is beszámolt: közlése szerint 1990 óta nem volt ekkora növekedés Magyarországon, mintegy 7 százalék. Ennek köszönhetően jön a 13. havi nyugdíj, a családi adóvisszatérítés, a 25 év alattiak szja-mentességet kapnak, orvosok pedagógusok, ápolók béremelést kapnak és a megemelt minimálbér kifizetése is februárban érkezik.

Kapcsolódó cikkek