fbpx
Menü Bezárás

Komáromban közel 1500 család kap plusz támogatást

A Városházán tartott tájékoztatón a térség országgyűlési képviselője, Czunyiné dr. Bertalan Judit is részt vett.

– Komárom egy gondoskodó önkormányzat, mely egy olyan egyedülálló kedvezményrendszert alakított ki a városban, amely példa nélküli az országban is – mondta dr. Molnár Attila, aki felsorolta a városban nyújtott eddigi  támogatásokat. A fiatalok első lakáshoz jutási támogatását, a kelengyepénz biztosítását, az első házasulók támogatását, a hetven éven felüliek ingyenes szemétszállításának biztosítását,  az óvodákban bölcsődékben térítésmentesen igénybe vehető közétkeztetést, a diákok térítésmentes közlekedésének biztosítását, a 24 órás gyermekellátás biztosítását, az oltópontok és a covid ellátás működtetésére biztosított önkormányzati forrásokat, a felsőoktatási ösztöndíjprogramban való részvételt,  a kormányzati családi otthonteremtési támogatáshoz kapcsolódva a komáromi családoknak biztosított kedvezményes telekvásárlási lehetőséget.

Dr. Molnár Attila kiemelte, a járvány alatt több intézkedést is tettek melyekkel segítették a komáromiakat: eltörölték a garázsadót, a kisvállalkozásokat úgy segítették, hogy az iparűzési adó megfizetését 1 millió 250 forint adóalapig teljesen elengedték. A kedvezményrendszerek közül a születendő babák utáni kelengyetámogatást 100 ezer forintról 200 ezer forintra emelték. Az első lakáshoz jutás támogatást egyszeri 250 ezer Ft támogatással vezették be. Elengedték a közterületi teraszdíjat, közel 100 millió forinttal segítették a Selye János Kórházat és a háziorvosi praxisoknak több esetben is, 250 ezer forintos támogatást nyújtottak. Biztosították a cafatéria juttatást a teljes közszférában és az idegenforgalmi adót is elengedték ebben az évben. A költségvetési koncepció tárgyalásakor szeretnénk ezeket az intézkedéseket megtartani – tette hozzá dr. Molnár Attila.


Czunyiné dr. Bertalan Judit elmondta: Komáromban működik egy, a kormányzat családpolitikáját erősítő helyi családpolitikai rendszer, mely kiszámíthatóvá, biztonságossá tudja tenni a komáromi mindennapokat. Ez nem természetes minden városban, településen. Komárom azon kevés önkormányzatok közé tartozik a megyében, amely a jövő évi költségvetésében nem adóemelésről, nem elvonásokról dönt, hanem arról, hogy minél kiszámíthatóbb  és biztonságos legyen Komarom a mindennapokban.

Komárom városára mindig számíthatnak a komáromiak, hiszen Komárom, gondoskodó önkormányzat – zárta a sajtótájékoztatót dr. Molnár Attila polgármester.

Forrás, és kép: komarom.hu

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE