fbpx
Menü Bezárás

Bencsik János: Fontos, hogy Magyarország előre menjen és ne hátra

Bencsik János miniszterelnöki biztos, a Tatai medence országgyűlési képviselője a tatabányai ipari parkban tartott sajtótájékoztatón elmondta: tovább kell erősíteni a helyi gazdaság válságállóságát, így olyan iparágak támogatására koncentrál a kormányzat, amelyeket ez a most kialakuló globális gazdasági átalakulás nem fog megrendíteni.

Ugyanilyen fontos, hogy a klímaváltozással összefüggő ipari tevékenységek is megerősödhessenek. Ezek közé tartozik a vízmozgatás, vagy az épületgépészet – fogalmazott a parlamenti képviselő. Kiemelte, ezért is fontos, hogy a városban és a térségben működő, akár a gépgyártás, akár a víztisztítási technológiák területén tevékenykedő gazdasági társaságok is erős pozíciót foglalhassanak el.

A mai nyugdíjasoknak részesülniük kell a jelenkori gazdasági teljesítmény eredményeiből, ennek következtében kapták meg a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, és ennek köszönhetően kapják vissza a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat is február hónapban- hangsúlyozta a a miniszterelnöki biztos.

Bencsik János kiemelte: Annak érdekében, hogy ez a gazdasági növekedés, és ez a stabilitás fenntartható legyen, tovább kell erősíteni a gazdaság válságállóságát, ami az jelent, hogy olyan iparágaknak a támogatására koncentrálunk a kormányzattal, és a külgazdasági minisztériummal, amelyek a globális gazdaságon belül olyan iparágakat képviselnek, amelyeket a most kibontakozó nagy globális átalakulás nem fog megrendíteni.

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE