Menü Bezárás

Megújul a 1105-ös jelű Zsámbék-Bajna és a 1125-ös jelű Nyergesújfalu-Bajna összekötő út

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program keretében Komárom-Esztergom megyében a 1105-ös jelű Zsámbék-Bajna összekötő út 2,9 kilométeres szakaszán, valamint a csatlakozó 1125-ös jelű Nyergesújfalu-Bajna összekötő út 193 méteres szakaszán a kivitelezési munkák folyamatban vannak.

Az utak felújítása 948,76 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg.  A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 3,163 kilométeren újul meg a 1105-ös jelű és a 1125-ös jelű út. A Zsámbék-Bajna összekötő út 12+870 és 15+840 kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik a burkolat teljes felújításáról. A szakaszon részlegesen megtörténik a meglévő földárkok és csatlakozó átereszek tisztítása, profilozása. Megújulnak a közösségi közlekedési megállóhelyek, valamint egy helyszínen buszmegálló helyett buszöböl épül. A szakemberek továbbá egy helyszínen forgalomcsillapító középszigetet építenek és 3 kijelölt gyalogos-átkelőhelyet is kialakítanak, köztük egy jelzőlámpásat is.

A csatlakozó Nyergesújfalu-Bajna összekötő út 13+190 és 13+383 kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik a burkolat teljes felújításáról, valamint részlegesen a meglévő földárkok és csatlakozó átereszek tisztításáról, profilozásáról. A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Komárom-Esztergom megyében ezidáig 11,805 kilométernyi út készült el, további mintegy 3,9 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból. A programról bővebb információt a www.kozut.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolódó cikkek