fbpx
Menü Bezárás

Lezárult a Komárom-Esztergom megyei önkormányzat identitás erősítő pályázata

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében 167 millió Ft európai uniós forrás segítségével a megye területén olyan közösségépítő és fejlesztő programokat valósítottak meg, melyek hozzájárultak a megyei identitás erősítéséhez, a ma észlelhető társadalmi, gazdasági és identitásbeli törésvonalak csökkentéséhez. Megközelíti a kilencezret azok száma, aki személyesen vettek részt az eseményekben.

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat sikeres uniós pályázatának köszönhetően azon munkálkodott, hogy az egykori Komárom és Esztergom vármegyék távoli pontjain elhelyezkedő településeknek és az ott élő közösségeknek lehetőséget adjon az ismerkedésre, az új kapcsolatok építésére vagy a régi ismeretségek megszilárdítására. A célkitűzés megvalósításában a konzorciumi együttműködő partner a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. volt. A megye településein sor került páros találkozókra, különböző témákat zászlóra tűző tematikus napokra és nagyszabású megyenapokra, Megyejáró Hódító Túrákra, valamint számos kisebb közösségfejlesztő találkozóra. A könyvtárosoknak, a horgászoknak, sport-, zene és borkedvelőkhöz is szólt egy-egy program, és a megyében élő nemzetiségekről sem feledkeztek meg – a szlovák, német és roma közösség számára is lehetőség volt az ismerkedésre.

Számokkal összegezve: a programban 40 páros települési találkozó, 13 tematikus nap, 6 megyenap, 9 Megyejáró hódító túra, és több kisebb esemény is megvalósult, valamint megyezászlót kapott a megye 76 települése. Mindezek mellett létrejött egy híreket, programokat, videófilmeket közzé tevő megyei identitás honlap, ami a mimegyenk.hu címen érhető el. Itt megtalálhatók a Komárom-Esztergom Megyei magazinműsorok adásai is, amik elsőként a megye nagy elérésű televízióiban jutottak a közönség elé. E műsorok azért készültek, hogy a személyes látogatókon kívül minél többen „részesei lehessenek” rendezvényeknek, bemutatva a megye aktív közösségeit, értékeit. A Megyei Értéktárban szereplő megyei értékekről, valamint kilátókról és táji értéket képviselő panorámákról 166 művészi fotó készült. Ezek láthatók a 2021-es megyei értéktár naptárban, és a kemertektar.hu oldalon is. Okos telefonos alkalmazásként Megyei Értéktári Applikáció is készült, hogy segítségével a fiatalabbak is megismerjék megyei értékeinket modern és színvonalas felületeken át. Két alkalommal Megyejáró című újság jelent meg.

KEMÖH; kép: mimegyenk.hu

Kapcsolódó cikkek

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE