fbpx
Menü Bezárás

“Térségi együttműködés a Bakonyaljától a Dunáig” projektzáró eseményét tartották ma Kisbéren, a Polgármesteri Hivatalban

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, legfőbb célja a humán közszolgáltatások területén jelentkező területi különbségek csökkentése, a humán közszolgáltatások minőségi javítása.

A projekt átfogó és legfontosabb célkitűzése a területi különbségek, s különösen a településméretből adódó társadalmi hátrányok helyi igényeken alapuló csökkentése a humán közszolgáltatások terén, valamint a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása elsősorban a köznevelés, a felnőttoktatás által biztosított informális és nem formális tanulás területein, a helyi tudástőke gyarapítása érdekében.

A projektzáró eseményen megjelent Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Sinkovicz Zoltán polgármester és dr. J. Nagy Éva projektmenedzser.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő hangsúlyozta: több területen történt jelentős előrelépés. A humánközszolgáltatásban dolgozók számára nyelvi képzéseket biztosítottak az OFA Nonprofit Kft. bevonásával, digitális kompetencia képzést, kiégés elleni tréningeket, kommunikációs tréningeket, érzékenyítő tréningeket. „Soksok aktív program volt, képzőművészeti szakkörök, úszótáborok, nyelvi táborok, melyek azokat a hátrányokat tudják kompenzálni, amikor a család helyzete okán nem tudják részesíteni ilyen jellegű külön foglalkozásokban a gyermekeket.”

Sinkovicz Zoltán polgármester elmondta, hogy Kisbér konzorciumvezetőként 122 millió forintot tudott elkölteni ebben a projektben. Nagyon kis volumenben része volt a projektnek az eszközbeszerzés is.

Az 500 millió forint európai uniós támogatás segítségével tanulóknak szerveztek erdei iskolai programot, egészséghetet, gimnazistáknak kirándulást, pénzügyi nevelés képzést, családi napot. Ösztöndíj programot hirdettek és pályaorientációs napokat rendeztek.

Kapcsolódó cikkek